неделя, 20 декември 2009 г.

10 Dead Fingers live in Gabrovo, club Faces, 18.12.2009г - петък

...или защо нашите момчета са прекално яки.

След някое и друго премеждие габровците 10 Dead Fingers излязоха на сцената на добре познатото ни клубче (a.k.a. под театъра)към 11 часа в една доволно студена вечер. И смело ще кажа, че така не съм се забавлявала на концерт от много време. Звученето беше мощно, емоциите великолепни и сякаш защото публиката бе главно от приятели и приятели на твоите приятели, атмосферата стана домушарска. В един момент дори прекално, но се очакваше вечните габровски легенди да се качат на сцена с групата, че и да изпеят някое и друго парче. А за смата група...

След дълго мислене с кого да се сравни музиката на 10 Dead Fingers се стигна до извода,че просто трябва да се чуят. Сравнително млада банда, която лично аз слушам за 2ри път мисля (в краен случай 3ти), на живо и колкото и да ми се иска, още не мога да споделя мнение за звук на запис. Много добро технично и музикално представяне и макар и барабанистът им да бе с момчетата само от месец, младежът си знаеше урока. Долавяше се някакво притеснение, ала публиката се постара максимално и резултат имаше - толкова крещене не е било от много време.

Сетът беше само то авторски парчета, което е достойно за уважение само по себе си, да не говорим,че и парчетата бяха добри. Единственият кавър бе Hey Joe (John) на Джими Хендрикс, който самият вокалист описа като "запазена марка на групата". Заради ограничения репертоар, 1вото парче - Protest бе повторено, но нямаше недоволни, напротив. По план, вечерта се очакваше да свирят и софиянците от Fyeld,но заради снежното време това не се случи, което накара габровци да разлеят максимално сетът, та да няма недоволни. Като цяло имаше доста почивки за по наздраве, което много ми хареса като идея - пропуска се онзи момент, в който те заболява главата от много силен звук наведнъж. Така се свири, сърдечно, живо, уникално и с контакт с публиката, достоен за отличие, което каквото и да си говорим - остава като водещ спомен за музиканта на сцената.

10 Dead Fingers свириха от сърце, както все по-малко музиканти могат! Разхахдоа се максимално и искрено пожелавам възходящо развитие, заслужават си го!


















myspace
10 dead fingers:
Николай Златев -вокал,китара
Петър Антонов -бас
Иван Кочев -барабани

photos by me, а един ден може да се науча и ревюта да пиша...

Няма коментари: