петък, 14 май 2010 г.

Въобще, някой позволява ли си мечти, когато на другия ден има изпит?

Здравейте,
Казвам се Калина Пантелеева, наброр '91 съм и утре (опс, грешка, днес) съм на матура по БЕЛ. Сега е момента да обясня колко съм притеснена, колко е важно и да пожелая късмет, успех, отлични оценки и тей нататък на всичките си връстници, които утре са на моето дереже. Ем, майната ви.

Значи учим 12г., знаем, че сме на матури от поне 2 и последната седмица се очаква да се скъсаме от учене и нерви, за да блеснем с несъщестуващи знания и (успешно) преписване. Аааа и от добри намерения към другарчетата, и те да се представят добре.
Извода е скромен - 12г. спим в часовете по литература, проклинаме родния си език понеже не може да вкарваме звучното fuckin' във всяко изречение и ако ни попадне вестник, обръщаме на вицовете отзад, но появи ли се тя, пресветлата матура, ние сме загрижени и заинтересовани, защото от това ни зависи бъдещето.

Тест за интелигентност, anybody? Понеже, както съм споменавала, съм заобиколена от идиоти. Поетите никой не ги разбра, романтите всички ги прочетоха, фейлетон още не знам какво е. И ВСИЧКО за една оценка,която ще отиде в дипломата, с която ще се кандидатства в някой ВУЗ и от там ще започне 'истинския живот'.
Ако това е Истината и ако за това се живее, мерси.
Може да съм с грешка, може това да се цени, може това да трябва, може после да съжалявам, че не съм си скубала косите тея дни... всичко може.
А може и да приемем,че нещата се случват, да направим най-доборото,което можем и да бъдем искрени когато осъзнаем за какво живеем.

Порнографията е пълна. Видях сумати хора, които не знаят на коя страна да обърнат книгата, когато я отворят, ала ще блесват на матурата. Видях хилядо пожелания за това събитие, сякаш е най-важното за тези 12г образование. Видях как интелигентни личности си забравят интересите, за да следват 'правилния път'.
Не видях някой да си следва мечтите. Въобще, някой позволява ли си мечти, когато на другия ден има изпит?

Всички казват,че е важно - и мама, и тати, и даскалите, и приятелите, и съучениците, и котката сигурно това има предвид под 'мяу' докато гледа в паничката си... та нали някой, трябва да учи, да работи, че да я изхранва!

Или както каза един приятел (a.k.a. BATTERY) - "не знаеш колко съм загрижен какви простаци ще я вземат и ще влязат в университетите и после някой ден ще ми стане шеф".
За това се оправляваме от простаци, защото някой си къса нервите заради... матурата.

1 коментар:

Unknown каза...

Така е, Управляваме се от простаци - орица с промити мозъчета, на които някой е казал, че така трабва да се прави.

П.П. На матурата по български се падна единственият автор, които не съм преговаряла, а за матурата по английски помня че гледах филм на английски, за да преговарям. О, да, и на път за въпросната матура по английски подхлъзнах се и паднах, озелиних си дънките и си ужулих коляното (дълбоката мислъл, подскачаща в съзнанието ми докато писах парафрази + мисълта колко досадно е Гери да седи на съседния чин и да те зяпа посссссссстоянно! XO ).